AcasăActualitateSorin Grindeanu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu: "Dacă nu câștigă alegerile,...

Sorin Grindeanu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu: “Dacă nu câștigă alegerile, să plece!”

Publicat

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, sare la gâtul lui Marcel Ciolacu. Grindeanu a afirmat că în situația în care social-democrații nu vor obține rezultate favorabile în cele 4 scrutine electorale din 2024, întreaga conducere a PSD, nu doar președintele Marcel Ciolacu, își va prezenta demisia. Această declarație a fost lansată în contextul în care PSD nu a mai reușit să câștige alegerile prezidențiale de 24 de ani.

Sorin Grindeanu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu

Sorin Grindeanu argumentează că viitorul lider al PSD ar trebui să fie ales din rândurile partidului câștigător al celor 4 etape ale procesului electoral. Grindeanu a menționat că atunci când au pierdut alegerile în 2004 și 2009, au avut loc congrese în care existau îndoieli cu privire la supraviețuirea PSD-ului.

“În momentul în care noi, ca echipă – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose – nu reuşim să câştigăm alegerile în acest an, nu pleacă doar Marcel Ciolacu, pleacă echipa, fiindcă nu a luat doar Marcel Ciolacu decizii.

Şi la bine, şi la rău, noi am fost o echipă şi suntem o echipă în continuare. Şi se vede acest lucru. Anii aceştia au arătat un PSD un pic diferit, dacă vorbim de conducerea PSD, faţă de cum aţi fost obişnuiţi inclusiv dumneavoastră, presa, cu războaiele dintre oamenii cu greutate din partid. Lucrurile s-au schimbat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu a răspuns indirect acestei declarații. Aflat la Satu Mare, prim-ministrul României a afirmat că în cazul în care nu va reuși să obțină victorii în toate scrutinele, își va prezenta demisia din funcția de președinte al partidului.

“Este un an provocator anul 2024. Un an unde categoric că îmi doresc ca PSD să câştige toate rândurile de alegeri. Categoric că dacă nu le câştigăm, plec acasă. (…) La un moment dat, toate funcţiile sunt vremelnice, durează mai puţin sau mai lung. (…) Eu, Marcel Ciolacu nu aş fi realizat nimic şi nu aş fi stat în fruntea partidului peste 3 ani de zile dacă nu aş fi avut cea mai bună echipă din istoria PSD. Ăsta este adevărul. (…) Asta este politica!

Nu ne trebuie niciun consilier care să ne spună când e momentul să faci pasul, lateral sau înapoi. Cu adevărat, mi-aş dori să nu mă excludeţi, fiindcă eu am înţeles aceste reguli, dar sunt nişte reguli care ţin de bun simţ. Nu există liderul maxim, s-au dus acele poveşti! PSD a fost puternic în momentul în care a avut echipe puternice”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Satu Mare.

Grindeanu, despre posibilitatea de a deveni noul lider PSD

Întrebat dacă este interesat să preia conducerea PSD în eventualitatea în care Marcel Ciolacu ar deveni președintele României, Sorin Grindeanu a subliniat că prioritatea este ca partidul să obțină succes în cele 4 etape ale alegerilor din acest an. Abia apoi, a adăugat el, ar trebui abordată discuția privind alegerea unui nou președinte, cu condiția ca acesta să provină din rândurile unui partid câștigător, nu învins.

“Pe mine mă interesează anul acesta: Candidatul PSD să câştige alegerile prezidenţiale. Astăzi, când vorbim, Marcel Ciolacu. Să câştige alegerile europarlamentare, locale şi parlamentare. După ce vom trece de aceste etape, discutăm ce e cel mai bine pentru PSD.

Dar ar fi bine să discutăm aceste lucruri din poziţia de câştigători, fiindcă eu mai am experienţe când am pierdut alegerile – în 2004 şi 2009 – şi apoi au fost congrese în care nu ştiai dacă mai rămâne PSD în picioare”, a menționat Sorin Grindeanu.

Cel mai recent candidat al PSD care a reușit să câștige alegerile prezidențiale a fost Ion Iliescu, în anul 2000, într-o finală disputată împotriva candidatului PRM, Corneliu Vadim Tudor. După această victorie, Adrian Năstase (2004), Mircea Geoană (2009), Victor Ponta (2014) și Viorica Dăncilă (2019) au fost înfrânți candidați de dreapta. Sorin Grindeanu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu, susținând că dacă PSD nu câștigă toate cele 4 scrutine electorale, toată conducerea PSD va trebui să își prezinte demisia.

- Advertisement -

Ultima oră

Cad doi grei din Servicii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă riscă să ajungă după gratii!

Între populismul lui Marcel Ciolacu, în această perioadă caracterizată de o creștere a îndatorării...

Gabriela Firea, bântuită de scandalul “azilelor groazei”! Procurorii au trimis dosarul în instanță

Gabriela Firea este bântuită de scandalul "azilelor groazei"! Candidata PSD la Primăria Capitalei se...

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! Dosare au și candidații PSD și USR

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! În timp ce în...

Klaus Iohannis visează la un post la NATO! Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european

Klaus Iohannis visează la un post la NATO! După dificultățile întâmpinate în obținerea șefiei...

Știri noi

Cad doi grei din Servicii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă riscă să ajungă după gratii!

Între populismul lui Marcel Ciolacu, în această perioadă caracterizată de o creștere a îndatorării...

Gabriela Firea, bântuită de scandalul “azilelor groazei”! Procurorii au trimis dosarul în instanță

Gabriela Firea este bântuită de scandalul "azilelor groazei"! Candidata PSD la Primăria Capitalei se...

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! Dosare au și candidații PSD și USR

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! În timp ce în...