Premierul Marcel Ciolacu continuă să mintă în legătură cu jocurile de noroc! Premierul a abordat subiectul măsurilor riguroase împotriva dependenței de jocurile de noroc acum câteva luni. A mers până la sugestii promisiuni privind eliminarea cazinourilor din orașe, însă, se pare că toate acestea au fost doar vorbe în vânt. Un tânăr a acceptat să vorbească despre dependența de jocuri de noroc cu care se luptă, și consideră că este esențial ca părinții să fie conștienți de această problemă.
Marcel Ciolacu continuă să mintă în legătură cu jocurile de noroc!
Observăm că, în ciuda angajamentelor anterioare, premierul PSD-ist al țării nu a luat măsuri concrete în ceea ce privește combaterea dependenței de jocurile de noroc. Această lipsă de acțiune poate duce la interpretarea că premierul Ciolacu ar putea, într-un fel, să încurajeze dependența de jocurile de noroc, mai ales, având în vedere blocarea proiectelor de lege depuse pe această temă. Se pare că prioritatea aa este îndreptată către alte chestiuni, cum ar fi propunerea de taxare a concediului medical cu 10%.
În România, consecințele dramatice ale dependenței de jocuri de noroc devin tot mai evidente, iar eforturile de a opri această problemă se lovesc de obstacole politice și de opoziția constantă a majorității compuse din PSD și PNL, sub conducerea lui Marcel Ciolacu. Victimele acestei dependențe sunt variate, incluzând adolescenți, primari care risipesc fondurile comunitare la păcănele și multe altele. Dependența de jocurile de noroc, echivalată de specialiști cu dependența de droguri, aduce consecințe devastatoare, inclusiv o tentativă de sinucidere în aproximativ 40% dintre cazuri, conform statisticilor.
Povestea unui dependent de jocuri de noroc
Mihai, un pseudonim pe care interviatul a ales să-l folosească, este un dependent de jocuri de noroc, o problemă pe care o recunoaște deschis și pe care și-o asumă. “Părinții, în primul rând, trebuie să fie conștienți, să știe cu ce se confruntă pentru că este ceva ce nu e depistabil”, afirmă el, adăugând că, în comparație cu alte dependențe, dependența de jocurile de noroc este mai puțin vizibilă și mai greu de detectat.
“Sunt 12 ani de joacă. Am avut 12 ani de zile în care m-am jucat aproape zi de zi. Orice ban produceam, ajunsesem să fur, furăm din casă, din magazin… făceam orice ca să procur bani să mă pot juca”, povestește Mihai.
În dorința sa disperată de a găsi o soluție, a contactat Organizația Națională a Jocurilor de Noroc (ONJN), solicitând să fie inclus în programul de autoexcludere din toate sălile de jocuri de noroc. De asemenea, a propus implementarea unei baze de date comune pentru toate jocurile de noroc din țară.
“Am cerut să fie o bază, cum e în afară, să fie o bază pe toată țara, pe tot ce înseamnă săli (de jocuri – n.r.) să aibă o bază comună… Am cerut să aibă un sistem, cum e la Loteria Română… La Loteria Română, când mi-am dat autoexcludere, înainte de a intra în Loteria Română îți cere buletinul, indiferent că ai 50 de ani, că ai 40 sau 30… Îți cere buletinul, îl scanează și eu acum, dacă mă duc acolo, mi l-a scanat și îmi spune NU, poftiți afară că nu aveți voie!”, ÎȘI CONTINUĂ Mihai POVESTEA.
El consideră că singura modalitate prin care ar putea scăpa de această adicție ar fi să i se interzică complet accesul în orice sală de jocuri de noroc de pe teritoriul României.
“De mai bine de 6-7 ani de zile eu muncesc degeaba, eu sunt sclav, eu nu mai am viață. (…) Ca și jucător, îți pierzi orice simț. Nu mai simți nimic pentru nimeni (…) Tu vezi toate persoanele din jurul tău ca pe o sursă de a procura bani. Un jucător face orice, minte, face orice, doar ca să procure niște bani ca să se ducă înapoi (în sălile de jocuri – n.r.). Eu, personal, mi-am pierdut orice simț! Eu, în prezent, nu mai simt nimic pentru nimeni!”, a MAI SPUS ACESTA.
Marcel Ciolacu continuă să mintă în legătură cu jocurile de noroc și nu ia nicio măsură concretă pentru a proteja societatea de această dependență în creștere.