AcasăActualitateBătălie crâncenă pentru fotoliul de primar al Capitalei! Cât de bogați sunt...

Bătălie crâncenă pentru fotoliul de primar al Capitalei! Cât de bogați sunt candidații

Publicat

Nouă candidați duc o bătălie crâncenă pentru fotoliul de primar al Capitalei. Pe lângă actualul primar, Nicușor Dan, și fostul primar, Gabriela Firea, lista candidaților include nume precum Cristian Piedone, Sebastian Burduja, Mihai Enache, Diana Șoșoacă, Alexandru Pănișoară, Filip Titian și Dorin Iacob.

Bătălie crâncenă pentru fotoliul de primar al Capitalei!

Nicușor Dan, primarul în exercițiu al Capitalei, deține un teren intravilan în Predeal, cu o suprafață de 7.460 de metri pătrați, și de asemenea, deține o mașină Citroen BX fabricată în anul 1986. Conform declarației sale de avere din iunie 2023, veniturile lui Dan sunt reprezentate în principal de salariul său de primar general, în valoare netă de 195.910 de lei.

Candidatul sprijinit de Alianța Dreapta Unită are un credit bancar de 100.000 de euro și două împrumuturi de la persoane fizice, în sumă totală de 52.000 de euro. În același timp, el a acordat un împrumut în valoare de 20.000 de euro unei alte persoane fizice.

Gabriela Firea, unul dintre principalii săi contracandidați, conform declarației sale de avere din aprilie 2024, deține bijuterii achiziționate în perioada 1990-2022, evaluate la un total de 113.306 euro, și tablouri în valoare de 11.000 de euro.

În declarația de avere a Gabrielei Firea se regăsesc patru terenuri, deținute împreună cu soțul ei, Florentin Pandele. Acestea includ două terenuri în Sinești, județul Ialomița (moștenite), unul cu o suprafață de 1500 de metri pătrați și unul de 60.000 de metri pătrați (reprezentând o cotă parte de 25%), precum și alte două terenuri intravilane în Ilfov (cotă parte de 50%), cu o suprafață de 1740 de metri pătrați, respectiv 500 de metri pătrați.

Potrivit declarației consultate, senatoarea mai deține o casă cu o suprafață de 240 de metri pătrați (cotă parte de 50%), situată în Petrachioaia, Ilfov, și o mașină marca Mercedes achiziționată în anul 2010. Conform documentului, Gabriela Firea are patru conturi bancare în care deține sumele de 15.024 de lei, 432,55 de euro și 322 de dolari. Totodată, a acordat trei împrumuturi unor persoane fizice în valoare totală de 27.000 de euro.

Candidata PSD la Primăria Capitalei a declarat ca venituri anuale indemnizația de Ministru al Familiei în valoare de 98.558 de lei, primită în lunile în care a condus ministerul, indemnizația de senator în valoare de 61.013 de lei și salariul soțului său, primar al orașului Voluntari, în valoare de 162.506 de lei.

Ce avere are candidatul PNL la Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, deține, conform ultimei sale declarații de avere, datată iulie 2023, patru terenuri intravilane (reprezentând o cotă parte de 50%) situate în Bragadiru, județul Ilfov, cu o suprafață totală de 1933 de metri pătrați, și o casă cu o suprafață de 73 de metri pătrați (cotă parte de 50%), situată în București, moștenită.

În ceea ce privește autoturismele, candidatul PUSL la Primăria Capitalei deține un Mercedes din 1996, un Oldsmobile din 1959 și trei Cadillac-uri (din 1968, 1973 și 1974). De asemenea, are în conturi 50.760 de euro și 691 de dolari. La capitolul venituri, acesta a declarat un salariu de primar de sector în valoare de 45.989 de lei pe an. El s-a înscris recent în cursa pentru Primăria Capitalei, în timp ce fiul său s-a înscris în competiția pentru preluarea conducerii Primăriei Sectorului 5.

Sebastian Burduja, candidatul PNL, deține conform ultimei sale declarații de avere, datată iulie 2023, două terenuri agricole în localitatea Dochia, județul Neamț (primite prin donație în 2017), cu o suprafață totală de 41,5 mii de metri pătrați. De asemenea, deține un apartament cu o suprafață de 163 de metri pătrați în București și unul de 131 de metri pătrați în Năvodari, Constanța (primite prin donație). Mai deține o casă în McLean, SUA, cu o suprafață de 175 de metri pătrați, achiziționată împreună cu soția sa, Emmaline Holland-Gayk.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei deține un autoturism marca Chrysler Cordoba, fabricat în 1979, și un altul marca Honda CBR, fabricat în 2006. De asemenea, deține ceasuri și bijuterii evaluate la 15.000 de euro.

În conturi, Burduja are 600 de euro, 54.275 de dolari și 191.365 de lei. De asemenea, are un credit ipotecar la o bancă din SUA în valoare de 469.416 dolari. Liberalul a achitat un avans de 85.050 de euro pentru cumpărarea unui apartament. Aceștia sunt principlaii candidați care duc o bătălie crâncenă pentru fotoliul de primar al Capitalei.

 

- Advertisement -

Ultima oră

Cad doi grei din Servicii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă riscă să ajungă după gratii!

Între populismul lui Marcel Ciolacu, în această perioadă caracterizată de o creștere a îndatorării...

Gabriela Firea, bântuită de scandalul “azilelor groazei”! Procurorii au trimis dosarul în instanță

Gabriela Firea este bântuită de scandalul "azilelor groazei"! Candidata PSD la Primăria Capitalei se...

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! Dosare au și candidații PSD și USR

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! În timp ce în...

Klaus Iohannis visează la un post la NATO! Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european

Klaus Iohannis visează la un post la NATO! După dificultățile întâmpinate în obținerea șefiei...

Știri noi

Cad doi grei din Servicii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă riscă să ajungă după gratii!

Între populismul lui Marcel Ciolacu, în această perioadă caracterizată de o creștere a îndatorării...

Gabriela Firea, bântuită de scandalul “azilelor groazei”! Procurorii au trimis dosarul în instanță

Gabriela Firea este bântuită de scandalul "azilelor groazei"! Candidata PSD la Primăria Capitalei se...

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! Dosare au și candidații PSD și USR

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! În timp ce în...