AcasăActualitatePSD tremură în fața protestatarilor: Ciolacu îi bagă pe miniștri în ședință!

PSD tremură în fața protestatarilor: Ciolacu îi bagă pe miniștri în ședință!

Publicat

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a convocat o ședință de urgență la Guvern pentru a discuta despre situația actuală marcată de amplele proteste din sectoarele transporturilor și agriculturii. În cadrul întâlnirii, programată să aibă loc luni 25 ianuarie, la Palatul Victoria la ora 9:30, Ciolacu îi bagă pe miniștri în ședință, unde vor participa atât cei responsabili de domeniile afectate, cât și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.

Ciolacu îi bagă pe miniștri în ședință

Printre participanții la această ședință de lucru se numără vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, responsabil cu gestionarea situației în domeniul securității publice, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cu atribuții legate de rezolvarea problemelor din transporturi, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, implicat în soluționarea crizelor din sectorul agricol.

Scopul acestei reuniuni de urgență este analiza și adoptarea unor măsuri concrete pentru a gestiona și rezolva revendicările transportatorilor și agricultorilor care au adus tensiuni în societate. Prin implicarea Ministerului Finanțelor, se vizează și identificarea unor soluții financiare care să contribuie la rezolvarea problemelor semnalate în cele două sectoare. Biroul de presă al Guvernului a transmis că premierul Marcel Ciolacu acordă o atenție deosebită acestei probleme și că intenționează să discute cu toți actorii implicați pentru a găsi soluții eficiente și durabile în contextul protestelor.

Negocierile dintre protestatarii din sectoarele transporturilor și agriculturii și ministrul Finanțelor nu au condus la un acord, după patru ore de discuții intense desfășurate duminică, 14 ianuarie 2023. Liderul protestatarilor, fermierul Dănuț Andruș, a declarat cu hotărâre că “protestul va continua la nesfârșit.”

Situația tensionată a devenit evidentă în ciuda eforturilor de a găsi un teren comun și soluții acceptabile pentru ambele părți implicate. Deși detalii specifice privind punctele de dezacord nu au fost încă divulgate, pare că revendicările fermierilor și transportatorilor nu au primit un răspuns satisfăcător din partea ministrului Finanțelor.

Este posibil ca această încăpățânare să intensifice tensiunile sociale și să creeze o presiune sporită asupra autorităților de a găsi soluții concrete pentru problemele ridicate de protestatari. În acest context, se așteaptă ca evenimentele ulterioare să aducă noi dezvoltări și să atragă atenția opiniei publice și a factorilor de decizie asupra necesității găsirii unor soluții echitabile și sustenabile pentru revendicările din domeniile transporturilor și agriculturii.

“Nu s-a ajuns la niciun acord, nu s-au găsit soluţii. Protestul va continua până când autorităţile vor înţelege că neputinţa lor de a gestiona o ţară este reală. Totul se motivează pe Comisia Europeană, PNRR”, a transmis Dănuț Andruș.

Ce au reușit să obțină fermierii în urma negocierilor

Fermierii au reușit să obțină anumite concesii în urma a 3 ore de negocieri intense cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Aceștia au încheiat un proces verbal cu ministrul, prin care acesta și-a asumat angajamentul de a soluționa o serie de revendicări semnificative ale fermierilor.

Printre realizările obținute în urma negocierilor se numără răspunsuri clare la numeroasele întrebări ridicate de fermieri. Dănuț Andruș, lider al protestatarilor, a subliniat că una dintre solicitările acceptate este amânarea ratelor. A explicat că aceasta este legată de o Ordonanță de Urgență care se află în proces de avizare și că a primit promisiuni că va fi aprobată în următoarea ședință de Guvern.

Semnarea procesului verbal reprezintă un pas important în direcția găsirii unor soluții concrete. Cu toate acestea, este posibil ca ulterior să fie dezvăluite detalii suplimentare cu privire la modul în care guvernul intenționează să implementeze măsurile promise.

După negocierile cu delegația transportatorilor care protestează, Sorin Grindeanu a avut o reacție sfidătoare și tensionată față de jurnaliști. În momentul în care a fost întrebat despre aprecierile pe care le-a făcut la adresa protestatarilor, Grindeanu a replciat vizibil iritat, afirmând că răspunde la întrebările la care dorește, adoptând un ton indiferent față de opinia publică sau presă. În acest context, Ciolacu îi bagă pe miniștri în ședință, care este programată să aibă loc luni, 15 ianuarie 2024, la Palatul Victoria.

- Advertisement -

Ultima oră

PSD-PNL au cheltuit 9 milioane de euro pe publicitate! Pe ce s-au dus banii

A fost publicat numărul facturilor și destinatarii a 45 de milioane de lei (9...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care...

Se va rupe Coaliția? PNL și PSD se vor confrunta la prezidențiale

În urma întâlnirii dintre liderii partidelor PSD și PNL, s-a stabilit că social-democrații și...

Vot prin corespondență la parlamentare și prezidențiale. Câți români vor avea șansa să voteze din străinătate

Un număr de 1.410 cetăţeni români care se află în străinătate s-au înregistrat la...

Știri noi

PSD-PNL au cheltuit 9 milioane de euro pe publicitate! Pe ce s-au dus banii

A fost publicat numărul facturilor și destinatarii a 45 de milioane de lei (9...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care...

Se va rupe Coaliția? PNL și PSD se vor confrunta la prezidențiale

În urma întâlnirii dintre liderii partidelor PSD și PNL, s-a stabilit că social-democrații și...