AcasăActualitateCiolacu și Ciucă se fac că nu știu despre vila Împăratului Iohannis

Ciolacu și Ciucă se fac că nu știu despre vila Împăratului Iohannis

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a infirmat zvonurile cum că ar fi purtat o discuție cu președintele Klaus Iohannis cu privire la noua locuință a acestuia de după încheierea mandatului. De asemenea, a subliniat că Guvernul nu a avizat alocarea de fonduri în acest sens.

Ce spun cei doi despre vila Împăratului Iohannis

Ciolacu a declarat miercuri, 28 februarie, că nu a avut nicio discuţie cu privire la viitoarea locuinţă a președintelui după ce acesta nu se va mai afla în funcţie.

“Preşedintele României nu m-a sunat şi nu mi-a cerut spaţiu locativ sau să aprob vreun ban pentru vreo clădire din Bucureşti sau din România care va deveni reşedinţa preşedintelui după ce îşi termină mandatul”, a declarat liderul PSD.

Șeful Executivului a mai subliniat că RA-APPS i-a comunicat că niciun fond provenit din bugetul statului nu a fost direcționat către renovarea vilei de pe bulevardul Aviatorilor. A fost speculat ca această clădire va deveni viitoarea reședință a lui Klaus Iohannis.

“Este decizia Consiliului de Administraţie. Sunt din venituri proprii. Au hotărât – şi nu este singura clădire – să facă aceste investiţii. Am înţeles că până acum s-au investit în consolidare în jur de două milioane de lei, fiind o investiţie multianuală. (…) Şi, mai mult, nu ştiu cum s-a nimerit ca tocmai Marcel Ciolacu, prim-ministru, să vină la dumneavoastră în studio şi să dau aceste explicaţii, să îi iau apărarea lui Klaus Iohannis, preşedintele României”, a explicat acesta.

La rândul său, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că nu are nicio informație referitoare la vila RA-APPS. Aceasta se află în proces de renovare, cu o sumă estimată de 7 milioane de euro, și există speculații conform cărora ar fi pregătită pentru Klaus Iohannis după încheierea mandatului său.

“Nu am niciun fel de date, și de aceea nu aș vrea să speculez. Ceea ce vă pot spune cu adevărat, este faptul că într-adevăr nu există niciun fel de solicitare, și cred că într-un final, președintele poate să facă o solicitare, sau poate să nu facă o solicitare pentru o casă. Depinde de fiecare. De exemplu, pentru premieri s-au pus la dispoziție case de la RA-APPS. Am fost unul dintre cei care am preferat să stau la mine acasă”, a spus Ciucă.

Vila s-ar afla într-un proces de renovare de 7 milioane de euro

Nicolae Ciucă și-a dat cuvântul că sumele destinate reabilitării diferitelor clădiri ale RA-APPS nu provin din fonduri guvernamentale. El a precizat că aceste sume sunt generate din resursele proprii ale instituției.

Fostul premier a declarat că nu consideră oportun să se facă speculații în acest moment cu privire la posibilitatea ca “domnul președinte” să se mute de la Sibiu la București, “doar pentru că are dreptul la o casă”. El a adăugat că, potrivit informațiilor obținute de la Secretariatul General al Guvernului, sumele folosite pentru reabilitarea diferitelor clădiri ale RA-APPS nu provin din fonduri guvernamentale, ci din fondurile proprii ale instituției.

În ziua de marți, 27 februarie, Nicolae Ciucă, Președintele Senatului și al PNL, a declarat că, potrivit informațiilor pe care le are, nu a fost înregistrată nicio cerere pentru ca președintele Klaus Iohannis să primească o vilă de protocol de la RA-APPS. El a subliniat că, în cazul în care informația referitoare la reamenajarea vilei pentru 7 milioane de euro de către RA-APPS este adevărată, aceasta este o sumă extrem de mare. Nicolae Ciucă a precizat că ar trebui discutată eventuala posibilitate ca președintele să primească o astfel de vilă de protocol, făcând referire la vila care în trecut a servit drept sediu al Partidului Național Liberal.

Administrația Prezidențială a comunicat în data de 26 februarie că nu a primit nicio cerere din partea președintelui Klaus Iohannis pentru obținerea unei locuințe de protocol. De asemenea, nu a fost înregistrată nicio solicitare pentru alocarea unui spațiu destinat organizării cabinetului de lucru. Ambele locații ar fi menite să fie utilizate ca reședințe după încheierea mandatului de la Cotroceni.

În ultima perioadă, în spațiul public au circulat diverse informații care indică faptul că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) are în plan să cheltuie aproximativ 7 milioane de euro, fonduri publice, pentru transformarea sau modernizarea unui fost sediu de partid din București într-o reședință de protocol care ar putea deveni vila Împăratului Iohannis

- Advertisement -

Ultima oră

Rareș Bogdan susține că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că salariile din România au ajuns să fie comparabile...

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar sunt acuzații grave de blat cu industria de profil

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar acest lucru nu pare să...

Nu e liniște în coaliția de guvernare: “M-a supărat rău de tot!”

Nu e liniște în coaliția de guvernare! Rareș Bogdan a afirmat că în administrațiile...

Alina Gorghiu l-a reevaluat pe Aurel Bălășoiu: Nu mai este un violator, este un candidat foarte bun!

În 2022, Alina Gorghiu solicita în mod urgent demisia din parlament a deputatului PSD...

Știri noi

Rareș Bogdan susține că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că salariile din România au ajuns să fie comparabile...

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar sunt acuzații grave de blat cu industria de profil

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar acest lucru nu pare să...

Nu e liniște în coaliția de guvernare: “M-a supărat rău de tot!”

Nu e liniște în coaliția de guvernare! Rareș Bogdan a afirmat că în administrațiile...