AcasăActualitateCine este managerul Spitalului Urziceni? Ianoș a fost director la o firmă...

Cine este managerul Spitalului Urziceni? Ianoș a fost director la o firmă agricolă

Publicat

Managerul Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuș, este fost consilier local PNL și fost director la o firmă agricolă. Aceasta este economistă și se află la conducerea unității medicale din 2017.

Vă aducem aminte faptul că o femeie a născut pe trotuarul din fața Spitalului Municipal Urziceni pentru că nu ar fi existat locuri în unitatea medicală. Ba mai mult, managerul susține că colegii săi au procedat corect îndrumând tânăra către o altă unitate medicală.

Managerul Spitalului Urziceni este un fost director agricol

Daniela Elena Ianuș, managerul Spitalului Urziceni a fost, până în 2016, consilier local din partea PNL și fost director la o firmă care se ocupă de cultivarea orezului, legumelor și plantelor cu semințe oleaginoase. Firma se numește Agroman Com SRL Ialomița, are 30 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 9 milioane de lei în 2022. Femeia a terminat studiile universitare în 1980, având studii de economie a industriei și agriculturii la Academia de Studii Economice București, Facultatea Economia Industriei și Agriculturii.

Potrivit declarației de interese, Ianuș deține și părți sociale la această societate și face parte din Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Ialomița, ca expert contabil.

La capitolul avere, actualul manager al unității medicale nu este deloc sărac. În declarație are trecute două mașini, un Dacia Duster și o Dacia Nova, dar și timbre filatelice care ar valora aproximativ 8.500 de euro. Pentru zile negre, Ianuș are în conturi aproximativ 110.000 de lei, dar și părți sociale la Agroman Com SRI în valoare de 155.000 de lei. Datoriile sunt trecute și ele în declarația de avere. Concret, femeia are un credit de aproximativ 43.000 de lei care este scadent în 2029 și un credit de aproximativ 60.000 de lei cu data scadentă 2027.

Daniela Ianuș a primit drept donație un teren agricol de 5.7 ha a cărui valoare este de aproximativ 200.000 de lei. Venitul încasat în ultimul an din funcția de manager al unității medicale se ridică la 123.176 de lei. Soțul ei este profesor la un liceu din oraș cu un salariu anual de 44.388 de lei dar mai încasează și o pensie din ”legi speciale” în valoare de 17.256 lei.

Managerul Spitalului Urziceni susține că este vina femeii

Managerul Spitalului Urziceni a ieșit într-o declarație de presă susținând că vina aparține femeii care a născut în fața spitalului, pe un trotuar. Aceasta a arătat că tânăra a refuzat ajutorul personalului medical și a părăsit locația. Ba mai mult, de vină ar fi și ambulanțierii care au ajuns în fața spitalului și care au asistat-o pe femeie pe trotuarul din apropiere. Conform declarațiilor făcute de Ianuș, ambulanțierii ar fi trebuit să pună femeia pe targă și să o bage în spital:

” Au spus că are dureri. Asistenta de la CPU i-a înregistrat și apoi a sunat la salvare, pentru că ei nu au linie de gardă pentru ginecologie. Rudele nu au dorit să aștepte ambulanța și au plecat. La poarta spitalului, gravida a început să nască. A venit ambulanța, iar membrii echipajului, în loc să o pună pe targă și să o ducă înapoi în spital, au moșit-o pe trotuar. După ce a ieșit bebelușul, i-au urcat în salvare și i-au dus la Spitalul de Urgență Județean din Slobozia” este de părere managerul unității medicale din Urziceni.

O altă problemă înregistrată la unitatea medicală este cea în care Secția de Pediatrie este închisă până pe 15 august pentru că 5 din 7 aistente medicale se află în concediu medical. Managerul a declarat, pe această speță, că va sesiza Casa de Sănătate pentru a verifica veridicitatea concediilor medicale.

- Advertisement -

Ultima oră

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...

Știri noi

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...