AcasăActualitateSecția de Pediatrie de la Spitalul din Urziceni este închisă pentru că...

Secția de Pediatrie de la Spitalul din Urziceni este închisă pentru că asistentele și-au luat concediu medical

Publicat

Noi lucruri ies la iveală din Spitalul Municipal Urziceni unde Secția de Pediatrie este închisă pentru că majoritatea asistentelor medicale se află în concediu medical.

Vă aducem aminte faptul că o femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni pentru că nu exista medic ginecolog de gardă.

Secția de Pediatrie din Spitalul Urziceni închisă pentru că asistentele și-au luat concediu medical

Mai multe asistente medicale și-au luat concediu medical, ceea ce a condus la închiderea, până la data de 15 august, a Secției de Pediatrie din Spitalul Urziceni. Explicația a fost dată chiar de managerul unității medicale care a afirmat că a sesizat Casa de Sănătate pentru a vedea dacă concediile medicale sunt îndreptățite și dacă există suspiciunea vreunei fraude:

” Este suspendată pentru că 5 din cele 7 asistente ale secției sunt în concediu medical. Fac și eu o sesizare la Casa de Sănătate să verifice dacă aceste concedii medicale sunt reale sau nu. Avem trei linii de gardă: chirurgie, medicină internă și pediatrie. Avem medici devotați, care își fac meseria și care își depășesc competențele” a explicat managerul Daniela Elena Ianus.

Același manager explică faptul că personalul medical a procedat corect în cazul femeii care a născut pe trotuarul din fața unității medicale pentru că spitalul nu avea un medic ginecolog de gardă. Unele surse au arătat că medicul de gardă dormea în momentul în care tânăra a ajuns la spital.

Este bine de menționat faptul că Daniela Elena Ianus este fost consilier local PNL și economist la o firmă care se ocupa cu producția de orez și alte cereale. Conform altor informații, aceasta a fost numită politic de către primarul din Urziceni pe filiera PNL-istă.

Alexandru Rafila, reacția la cazul de la Urziceni

Femeia care a născut pe trotuar, în fața Spitalului Municipal Urziceni are 24 de ani și ar fi surdo-mută. Femeia mai are 2 copii și este de etnie rromă. Ministrul Alexandru Rafila a ieșit luni într-o comunicare publică în care a condamnat gestul personalului medical din cadrul Spitalului din Urziceni spunând faptul că orice medic poate avea, în caz de necesitate, competențe ginecologice.

”Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.” se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății, conform stiripesurse.ro.

Ministrul a trimis Inspecția de Stat în Sănătate pentru un control amănunțit și a subliniat faptul că unitatea medicală nu se află în subordinea Ministerului și că nu poate lua măsuri administrative cum ar fi demiterea managerului. Totuși, a îndemnat la o demisie de onoare, sau o demitere pe care primarul localității o poate semna.

Așadar, Secția de Pediatrie este închisă la Spitalul din Urziceni, o femeie naște pe trotuar în fața unității medicale, iar managerul se află încă în funcție, ba mai mult, spunând că nu intenționează să plece.

- Advertisement -

Ultima oră

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...

Știri noi

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...