AcasăActualitateCe avere are medicul Cătălin Cîrstoiu: Firme, mașini și apartamente de lux!

Ce avere are medicul Cătălin Cîrstoiu: Firme, mașini și apartamente de lux!

Publicat

Câteva investigații au relevat că medicul Cătălin Cîrstoiu, propusul alianței PSD-PNL pentru funcția de Primar al Capitalei, deține, pe lângă o avere semnificativă menționată în declarația sa de avere, o serie suplimentară de bunuri de înaltă valoare – mașini și apartamente de lux – achiziționate prin intermediul firmelor la care deține acțiuni. Deși Cătălin Cîrstoiu are o avere impresionantă, președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma la momentul anunțării candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu că directorul Spitalului Universitar “nu e interesat de afaceri”.

Ce avere are medicul Cătălin Cîrstoiu

Potrivit declarației depuse în calitate de manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cîrstoiu posedă o avere remarcabilă. Conform ultimei declarații de avere depuse la jumătatea anului trecut, medicul deține un teren intravilan de aproximativ 3.400 mp în comuna Mogoșoaia, o locuință cu o suprafață de 450 mp construită pe acest teren, precum și un apartament cu o suprafață de 100 mp în București. În plus, acesta deține un autoturism Cadillac, alături de bijuterii evaluabile la suma de 150.000 de euro.

În ceea ce privește conturile deținute, declarația de avere a lui Cătălin Cîrstoiu se întinde pe două pagini. Sumând totalul, conturile medicului totalizează peste 1,5 milioane de lei, peste 400.000 de euro și peste 50.000 de dolari. De asemenea, el a acordat împrumuturi de aproape 4,5 milioane de lei uneia dintre companiile la care deține acțiuni alături de soția sa (Anemona Clinical Services SRL), și de 440.000 de lei, plus 138.000 de euro, unei persoane fizice (Veronica Geană). A mai raportat active la trei companii – Anemona Med, Anemona Clinical Services SRL și Praxis SRL – în valoare totală de aproape 1,6 milioane de lei. Din salarii, Cătălin Cîrstoiu și soția sa, Mihaela Cîrstoiu (care este și ea medic), au obținut aproape un milion de lei. Pe lângă acestea, s-au adăugat dividende încasate în valoare de aproape 2 milioane de lei.

În spatele declarației de avere, pe lângă bunurile și sumele de bani raportate de Cătălin Cîrstoiu, medicul și soția sa încasează sume cel puțin la fel de impresionante, prin intermediul grupului de firme Anemona pe care îl controlează. Grupul Anemona a achiziționat în ultimii câțiva ani două mașini BMW X6 M60, două mașini Mercedes GLE Coupe 350 D, un apartament situat într-un complex de lux din Mamaia Nord, amplasat pe malul mării, un penthouse în stațiunea montană Sinaia și două apartamente într-un complex rezidențial exclusivist din București, situat în imediata apropiere a Palatului Cotroceni.

Ciucă îl prezintă ca pe un candidat neinteresat de afaceri

Respectivele bunuri nu sunt incluse în declarația de avere deoarece legea nu impune persoanei care depune declarația să declare proprietățile firmelor pe care le controlează. În plus, Cătălin Cîrstoiu nu a negat deținerea acestor proprietăți. El a explicat că aceste bunuri “sunt activele unei societăți comerciale care nu se declară în declarația de avere” și a solicitat să nu se mai insiste asupra acestui subiect.

Pe 20 martie, Cătălin Cîrstoiu a fost anunțat drept candidatul alianței PSD-PNL pentru funcția de Primar al Capitalei, în cadrul unui eveniment la care liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, i-au lăudat abilitățile manageriale. Nicolae Ciucă a subliniat, în mod special, că Cătălin Cîrstoiu este un individ care nu este preocupat de afaceri, ci este dedicat servirii oamenilor și realizării de lucruri în beneficiul comunității.

“… am considerat că e oportun și necesar să venim cu un candidat comun, iar acesta e Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, pentru că am venit cu un om care nu a făcut în viață decât să slujească de dimineața până seara oamenii, într-o instituție în care oamenii au nevoie de ajutor când le e greu. Nu e interesat de afaceri și dezbaterile la televizor. E interesat să facă lucruri”, a declarat Nicolae Ciucă, știind ce avere are Cătălin Cîrstoiu.

- Advertisement -

Ultima oră

Rareș Bogdan susține că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că salariile din România au ajuns să fie comparabile...

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar sunt acuzații grave de blat cu industria de profil

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar acest lucru nu pare să...

Nu e liniște în coaliția de guvernare: “M-a supărat rău de tot!”

Nu e liniște în coaliția de guvernare! Rareș Bogdan a afirmat că în administrațiile...

Alina Gorghiu l-a reevaluat pe Aurel Bălășoiu: Nu mai este un violator, este un candidat foarte bun!

În 2022, Alina Gorghiu solicita în mod urgent demisia din parlament a deputatului PSD...

Știri noi

Rareș Bogdan susține că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că salariile din România au ajuns să fie comparabile...

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar sunt acuzații grave de blat cu industria de profil

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar acest lucru nu pare să...

Nu e liniște în coaliția de guvernare: “M-a supărat rău de tot!”

Nu e liniște în coaliția de guvernare! Rareș Bogdan a afirmat că în administrațiile...