AcasăActualitateCandidatul PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL! "I-a dat două...

Candidatul PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL! “I-a dat două bice!”

Publicat

Duminică, 14 aprilie, în comuna Brădeni din județul Sibiu, s-a iscat un scandal de proporții cu posibile conotații electorale, în care Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a fost bătut cu biciul de fratele primarului PNL. Conflictul a izbucnit după ce acesta a folosit o dronă pentru a filma locuințele familiei primarului în exercițiu. Situația a degenerat rapid atunci când fratele primarului a intervenit folosind biciul în mod agresiv, iar comportamentul violent a escaladat.

Candidatul PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL

Se pare că acest incident nu este singular, având în vedere că în luna august a anului trecut, actualul candidat al PSD, Dan Braga, a raportat că ar fi fost victima unei agresiuni brutale din partea a doi indivizi, dintre care unul ar fi fost identificat drept un apropiat al primarului PNL Liviu Modoi.

“În data de 16.07.2023, în timp ce mă îndreptam spre casă, din curtea bisericii săsești din Brădeni, la circa 20 de metri de casa mea, am fost atacat de două persoane de sex masculin, unul din ei fiind Berciu Ovidiu, iar celălalt agresor purta cagulă! Aceștia s-au năpustit asupra mea și m-au lovit cu pumnii și picioarele, iar cel cu cagula pe cap m-a lovit cu un telescop metalic peste mâini și peste picioare! În urletele disperate după ajutor, norocul meu a fost că unul din prietenii cu care plecasem de la biserică nu a apucat să întoarcă mașina și mi-a auzit țipetele!

Acesta a coborât din mașină, iar în acel moment agresorii au luat-o la fugă circa 150 de metri, unde aveau parcată mașina, care s-a dovedit în cele din urmă a fi a lui Berciu Ovidiu! Aceștia au demarat în trombă în direcția Retiș, moment în care am strigat la prietenul meu să meargă în urma lor, ca să vadă numărul de înmatriculare al mașinii, pentru a putea anunța Poliția!”, povestea Dan Braga, în luna august a anului 2023.

Dan Braga a mai adăugat că Berciu Ovidiu a pierdut controlul volanului în satul Retiș și a intrat într-un cap de pod. Martorii oculari din zonă au relatat că au observat doi bărbați coborând din mașină, unul dintre ei având cagulă pe față. Cei doi le-au cerut martorilor să nu sune la Poliție, susținând că au consumat alcool, deși această afirmație nu s-a confirmat ulterior, când poliția l-a testat pe șoferul implicat, Berciu Ovidiu.

În ceea ce privește evenimentele recente din comuna Brădeni, candidatul PSD la primăria locală, Dan Braga, a provocat nemulțumirea familiei primarului actual prin utilizarea unei drone pentru a filma locuințele acestora. Potrivit declarațiilor lui Braga, situația a escaladat rapid atunci când fratele primarului l-a agresat cu un bici pe el și pe fotograful său.

Dan Braga susține că este terorizat de ani de zile de familia primarului PNL

Candidatul la primărie a relatat că a fost chemat la poarta casei, unde a izbucnit un conflict în care au fost adresate amenințări și cuvinte obscene. El a subliniat că se confruntă de mai mulți ani cu amenințări și insulte din partea familiei primarului.

“În timp ce îmi lansam video-ul de lansare cu un coleg de la Sibiu, la poartă la mine a venit familia primarului Liviu Modoi, împreună cu fratele lui și cu doi consăteni. Ne-au chemat la poartă și de aici a început tot scandalul. Au început să mă lovească pe mine și pe colegul meu cu biciul, să ne adreseze injurii, amenințări cu moartea și insistau să treacă peste polițiști ca să ne bată. Nu îmi este frică de ei, nu îmi este frică e ceea ce fac. Sunt dispus să merg până unde este nevoie.

Îmi doresc mult să scăpăm, noi ca și comună, noi ca și familie, de astfel de oameni. Nu este prima dată. De doi ani sunt amenințat în continuu de el. Pe unde mă întâlnește îmi adresează injurii, amenințări cu moarte, cum o să fiu lovit, cum o să văd ce o să pățesc, că o să rămân în scaun cu rotile. Încă are un foarte mare sprijin politic”, a mai povestit Dan Braga, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

În acest context, a apărut și o imagine a unui certificat medico-legal care confirmă versiunea prezentată de candidatul PSD, însă nu este clar dacă documentul este eliberat pe numele său sau al cameramanului care filma.

Primarul Liviu Modoi a emis o replică în care neagă prezența sa la locul incidentului și susține că fratele său l-ar fi agresat doar pe fotograful lui Braga.

“Dan Braga a adus un băiat să îl filmeze pentru campanie. Au ridicat drona deasupra casei părinților și a fratelui meu din satul Țeline. Nu știu de ce au filmat curtea lor. Soția fratelui meu l-a sunat să vină acasă că cineva filmează de o jumătate de oră curtea. Ei filmau de la distanță, din capul satului. Fratele meu a sunat la poliție și a mers la Brădeni, la poartă la Braga. A întrebat dacă e normal să i se filmeze în curte, după care, provocat și nervos, i-a dat două bice celui care filma”, a mai spus primarul comunei Brădeni, Liviu Modoi.

Forțele de poliție din Orașul Agnita au răspuns la apelul de urgență primit la numărul 112 și au constatat că incidentul nu a necesitat intervenția medicală imediată. Ca urmare, în cazul candidatului PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL s-a deschis un dosar penal pentru presupuse infracțiuni, inclusiv agresiune fizică și amenințare. Ancheta este în desfășurare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

- Advertisement -

Ultima oră

Cad doi grei din Servicii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă riscă să ajungă după gratii!

Între populismul lui Marcel Ciolacu, în această perioadă caracterizată de o creștere a îndatorării...

Gabriela Firea, bântuită de scandalul “azilelor groazei”! Procurorii au trimis dosarul în instanță

Gabriela Firea este bântuită de scandalul "azilelor groazei"! Candidata PSD la Primăria Capitalei se...

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! Dosare au și candidații PSD și USR

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! În timp ce în...

Klaus Iohannis visează la un post la NATO! Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european

Klaus Iohannis visează la un post la NATO! După dificultățile întâmpinate în obținerea șefiei...

Știri noi

Cad doi grei din Servicii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă riscă să ajungă după gratii!

Între populismul lui Marcel Ciolacu, în această perioadă caracterizată de o creștere a îndatorării...

Gabriela Firea, bântuită de scandalul “azilelor groazei”! Procurorii au trimis dosarul în instanță

Gabriela Firea este bântuită de scandalul "azilelor groazei"! Candidata PSD la Primăria Capitalei se...

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! Dosare au și candidații PSD și USR

PNL a devenit un partid al celor cu probleme penale! În timp ce în...