AcasăActualitateAcuzații grave aduse de transportatori Guvernului: "Premierul Ciolacu nu rezolvă nimic!"

Acuzații grave aduse de transportatori Guvernului: “Premierul Ciolacu nu rezolvă nimic!”

Publicat

Transportatorii fac acuzații grave la adresa Guvernului. După mai mult de o săptămână în care unii fermieri și transportatori au perturbat circulația pe drumuri și la punctele de frontieră, Guvernul a anunțat că, începând cu joi, 18 ianuarie, vor fi implementate mai multe măsuri convenite cu cei implicați în proteste. Cu toate acestea, participanții rămași în stradă afirmă că nu au fost invitați la negocieri, iar asociațiile reprezentate la discuții nu reflectă voința lor. Prin urmare, camioanele și utilajele agricole au continuat să ocupe șosele și în seara de miercuri.

Acuzații grave aduse de transportatori Guvernului

Un număr considerabil de vehicule au circulat cu viteză redusă pe DN2 în apropierea intrării în Capitală în timpul nopții de miercuri spre joi, iar protestatarii și-au exprimat nemulțumirile în mod constant.

“Nu se rezolvă nimic din ce cerem. Totul să aprobe, ca să vedem negru pe alb scris pe ceva, dată Ordonanță, ceva. Așa ca să… Pe vorbe, nu avem încredere. Micșorarea RCA-ului, micșorarea prețului la motorină. Să scadă impozitele”, este de părere un transportator.

Protestatarii sunt indignați de maniera în care evoluează discuțiile dintre reprezentanții lor și cei aflați la guvernare.

“Eu plec acum, la 06:00 mă scol, intru în grajd și toată ziua o să muncesc la el și mâine seară o să fiu din nou aici. Până când nu e scris și publicat, nu mai avem încredere. O să venim seară de seară aici. Noi nu cerem altceva decât dreptul să muncim. Ne afectează pe noi, dacă noi scumpim, îi afectează și pe restul”, a transmis un femier prezent la protest.

Adelin Maria, agricultor, subliniază că o cerere neglijată de reprezentanții ligilor profesioniste este legată de proporționalitatea costurilor asigurărilor RCA pentru perioade mai scurte. Acesta este frustrat de absența acestui subiect în discuții, menționând că, în ciuda existenței multor ligi și asociații juridice de fermieri, acestea nu au fost prezente până în prezent, iar acum par să fi identificat brusc o serie de probleme pe care le aduc în atenția guvernanților. Agricultorii se simt ignorați.

“Noi am vrea, de exemplu, să creștem salariile la angajați. Nu putem. Pentru că măsurile fiscal-bugetare și suprataxarea ne iau banii la stat. Scăderea impozitului pe profit, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, scăderea CAS-ului sunt măsuri de bun simț”, a declarat mircea Medan, TRANSPOrtator.

Protest al fermierilor în Bacău

După căderea serii, în municipiul Bacău un val de nemulțumiri a cuprins comunitatea fermierilor, care și-au exprimat revolta printr-un protest masiv. Zeci de utilaje agricole au format o impresionantă coloană ce a traversat orașul, venind dinspre Adjud și marcându-și prezența prin claxoane puternice, simbolizând astfel unitatea lor în lupta pentru drepturile și interesele profesionale.

În același timp, la nivel național, discuțiile au continuat la Palatul Victoria, unde reprezentanții guvernamentali și asociațiile din domeniul transporturilor au căutat soluții pentru a aplana tensiunile și a răspunde nevoilor șoferilor. Un pas important în această direcție a fost acordul de principiu privind plafonarea polițelor RCA la tariful de referință de 8.609 lei, nivelul actual aplicat camioanelor, o inițiativă menită să aducă beneficii semnificative șoferilor.

De asemenea, în cadrul negocierilor, s-a discutat despre posibilitatea acordării unei compensații sub forma a 50 la sută din majorarea accizei la motorină, care a intrat în vigoare la începutul anului. Această măsură ar urma să ofere un sprijin financiar binevenit șoferilor, contribuind la echilibrarea costurilor asociate cu exploatarea vehiculelor de transport.

După toate aceste acuzații grave aduse de transportatori Guvernului, pentru a-și demonstra deschiderea și receptivitatea, Guvernul a anunțat că va aproba joi, 18 ianuarie 2024, un set de măsuri menite să răspundă direct revendicărilor protestatarilor.

- Advertisement -

Ultima oră

PSD-PNL au cheltuit 9 milioane de euro pe publicitate! Pe ce s-au dus banii

A fost publicat numărul facturilor și destinatarii a 45 de milioane de lei (9...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care...

Se va rupe Coaliția? PNL și PSD se vor confrunta la prezidențiale

În urma întâlnirii dintre liderii partidelor PSD și PNL, s-a stabilit că social-democrații și...

Vot prin corespondență la parlamentare și prezidențiale. Câți români vor avea șansa să voteze din străinătate

Un număr de 1.410 cetăţeni români care se află în străinătate s-au înregistrat la...

Știri noi

PSD-PNL au cheltuit 9 milioane de euro pe publicitate! Pe ce s-au dus banii

A fost publicat numărul facturilor și destinatarii a 45 de milioane de lei (9...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care...

Se va rupe Coaliția? PNL și PSD se vor confrunta la prezidențiale

În urma întâlnirii dintre liderii partidelor PSD și PNL, s-a stabilit că social-democrații și...