AcasăInternaționalPiloții Virgin Atlantic vor grevă pentru că sunt suprasolicitați

Piloții Virgin Atlantic vor grevă pentru că sunt suprasolicitați

Publicat

Piloții Virgin Atlantic plănuiesc să intre în grevă, iar principala nemulțumire a acestora este suprasolicitarea de la locul de muncă. Union Balpa a spus că într-un vot recent, 96% dintre piloții Virgin Atlantic au susținut un vot pentru acțiunea industrială.

Asta în contextul în care piloții FedEx sunt pe calre să intre și ei în grevă. Nemulțumirea acestora este legată de nivelul de salarizare considerat inadecvat pentru poziția pe care o ocupă.

Piloții Virgil Atlantic vor grevă din cauza suprasolicitării

Piloții de la Virgin Atlantic au indicat că ar lua în considerare să intre în grevă ca urmare a „preocupărilor serioase” legate de oboseală și bunăstarea lor.

În discuție sunt aranjamentele de programare și liste care au fost puse în aplicare în timpul Covid, care se vor încheia în decembrie.

Virgin a spus că este dispusă să intre în discuții în săptămânile următoare. Compania aeriană a spus că acordul existent de salarizare și stil de viață a fost „acordat, dezvoltat și susținut de reprezentanții piloților Balpa din cadrul Virgin Atlantic și de comunitatea noastră de piloți”.

Un purtător de cuvânt al Virgin Atlantic a declarat:

„Continuăm să onorăm toate acordurile și ne-am oferit să intrăm în negocieri formale privind salarizarea și stilul de viață cu reprezentanții sindicatului pilot ai Balpa în săptămânile următoare, cu mult înainte ca acordul să expire în decembrie”.

Companiile aeriene au fost una dintre cele mai afectate industrii în timpul pandemiei, după ce călătoriile internaționale s-au oprit pentru a opri răspândirea Covid. Virgin Atlantic are 835 de piloți și se crede că majoritatea sunt membri ai sindicatului piloților Balpa.

Un purtător de cuvânt al Balpa a declarat:

„Membrii noștri au înregistrat o dispută comercială cu Virgin Atlantic, care decurge din preocupări serioase legate de oboseală și bunăstarea piloților în legătură cu aranjamentele de programare și înscriere, implementate în timpul pandemiei de Covid-19”.

Ea a spus că 81% dintre membrii sindicatului Virgin Atlantic au votat în buletinul de vot despre care a spus că i-a dat lui Balpa „un mandat copleșitor de a continua această dispută”. Asta în contextul în care se conturează o nouă criză economică mondială, mai multe țări, printre care SUA sau China, fiind lovite de probleme economice.

Impactul COVID-19 a adus pierderi importante pentru Virgin Atlantic

Timpul maxim de zbor pentru un pilot comercial este de 900 de ore pe an calendaristic, potrivit Autorității Aviației Civile. Se înțelege că media înregistrată pentru piloții Virgin Atlantic este de aproximativ 750 de ore.

Virgin Atlantic face parte din Virgin Group, care a fost fondată de Sir Richard Branson.

Miliardarul a declarat recent pentru BBC că se teme să-și piardă întregul imperiu de afaceri, care include și săli de sport și hoteluri, în timpul pandemiei. El a spus că închiderile l-au costat personal 1,5 miliarde de lire sterline.

Sir Richard a cerut ajutor guvernului britanic în 2020, dar a fost respins. În cele din urmă, Virgin Group a injectat 200 de milioane de lire sterline în compania aeriană și a asigurat alte investiții pentru a menține afacerea pe linia de plutire.

La acea vreme, a redus 3.500 de angajați, lăsând-o cu 6.500 de angajați. Duminică, un purtător de cuvânt al Virgin Atlantic a declarat că compania aeriană „a suferit o transformare radicală ca urmare a impactului Covid-19, care a fost posibilă datorită efortului colectiv al oamenilor noștri minunați”.

„Acest lucru a fost fundamental pentru supraviețuirea noastră și angajamentul nostru ferm de a reveni la profitabilitatea durabilă. Le suntem recunoscători tuturor, inclusiv piloților noștri care joacă un rol esențial în succesul operațiunii noastre”.

Așadar, vom vedea dacă piloții Virgin Atlantic vor intra în grevă. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci va exista un șoc pe piața aeronautică din Marea Britanie, și nu numai.

- Advertisement -

Ultima oră

PSD-PNL au cheltuit 9 milioane de euro pe publicitate! Pe ce s-au dus banii

A fost publicat numărul facturilor și destinatarii a 45 de milioane de lei (9...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care...

Se va rupe Coaliția? PNL și PSD se vor confrunta la prezidențiale

În urma întâlnirii dintre liderii partidelor PSD și PNL, s-a stabilit că social-democrații și...

Vot prin corespondență la parlamentare și prezidențiale. Câți români vor avea șansa să voteze din străinătate

Un număr de 1.410 cetăţeni români care se află în străinătate s-au înregistrat la...

Știri noi

PSD-PNL au cheltuit 9 milioane de euro pe publicitate! Pe ce s-au dus banii

A fost publicat numărul facturilor și destinatarii a 45 de milioane de lei (9...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care...

Se va rupe Coaliția? PNL și PSD se vor confrunta la prezidențiale

În urma întâlnirii dintre liderii partidelor PSD și PNL, s-a stabilit că social-democrații și...