AcasăActualitateMarcel Ciolacu nu taie îndemnizația de hrană a băieților cu ochi albaștri...

Marcel Ciolacu nu taie îndemnizația de hrană a băieților cu ochi albaștri din servicii

Publicat

Ordonanța de Urgență pe care Marcel Ciolacu o va adopta în Guvern prevede mai multe măsuri de austeriate pentru români și măsuri dure pentru angajatori. Totuși, Guvernul Ciolacu se întoarce la 180 de grade atunci când în discuție apar avantajele băieților cu ochi albaștri din servicii.

Guvernul Ciolacu a anunțat impozite mai mari pentru oamenii de afaceri, mai multe taxe, dar și reduceri de personal din arcul de Guvernare. Toate acestea pentru a acoperi gaura de la bugetul de stat.

Marcel Ciolacu dă în continuare îndemnizația de hrană a băieților din servicii

Guvernul urmărește reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar, dar nu din întreg sistemul. Există o categorie de persoane pe care premierul Marcel Ciolacu a exceptat-o de la tăierea îndemnizației de hrană. Vorbim despre băieții din servicii, așa spuși băieții cu ochi albaștri. Pare că Guvernul PNL-PSD nu vrea să supere pe nimeni din instituțiile de forță:

”Cu excepția personalului Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană”.

În schimb, bugetarii simpli vor avea parte de surprize nu tocmai pozitive. Vorbim despre tăierea voucherelor de vacanță, pentru angajații care au un salariu mai mare de 10.000 de lei brut.

(” 2) Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, personalului încadrat care realizează venituri brute lunar din salariu de până la 10.000 lei inclusiv, în perioada 1 ianuarie 2024 -31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat;” se arată în proiectul publicat de stiripesurse.ro.

Guvernele României s-au purtat ca cu mănuși cu serviciile

Nu este pentru prima oară când vedem că serviciile sunt exceptate de la anumite reglementări. Mai toate Guvernele României s-au comportat cu mare atenție cu instituțiile de forță. Ceea ce ne duce firesc la întrebarea: Cine controlează pe cine?!

Vedem că în fiecare an bugetele pentru apărare, pentru SRI, SIE etc. cresc considerabil. Ni se spune că țara are nevoie de protecție și că este bine să alocăm sume enorme pentru aceste instituții. Cu toate că Parlamentul este cel care controlează SRI, SIE etc. nu prea vedem raporturi din partea aleșilor neamului prin care să aducă în atenția publică cheltuielile pe care ”băieții cu ochi albaștri” le au.

Astfel de instituții au un rol determinant în protecția statului, nimic de spus, dar când vedem că în ultimii ani au făcut abuzuri dovedite de instanțele românești, situația se schimbă. Poate ar fi ideal ca Marcel Ciolacu, despre care pe surse s-a auzit că ar fi sub protecția instituțiilor de forță (nu există confirmare oficială), să înceapă să guverneze corect și egal această țară.

- Advertisement -

Ultima oră

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...

Știri noi

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...