AcasăActualitateLiberalii vor în fruntea Consiliului Județean Prahova un penal! S-a lăsat cu...

Liberalii vor în fruntea Consiliului Județean Prahova un penal! S-a lăsat cu proteste: “Pleacă de la Prahova, te aşteaptă Rahova!”

Publicat

Liberalii vor în fruntea Consiliului Județean Prahova un penal, iar candidatura lui Iulian Dumitrescu adunat în stradă peste o sută de cetățeni. Aceștia au participat la un protest furtunos în ziua de marți, 26 martie, în fața sediului Consiliului Județean (CJ) Prahova, exprimându-și dezaprobarea față de conducerea actuală. Nemulțumirea lor se concentrează împotriva președintelui CJ, Iulian Dumitrescu, care este în prezent sub investigație DNA pentru presupuse acte de corupție.

Liberalii vor în fruntea Consiliului Județean Prahova un penal!

Protestatarii au transmis mesaje clare și directe, scandând cu voce tare sloganuri precum “La pușcărie, Dumitrescule!” și “Dumitrescu, nu uita, Prahova nu e a ta!”. Protestul a reprezentat un moment important de exprimare a solidarității și hotărârii cetățenilor de a lupta împotriva corupției și de a cere transparență și responsabilitate din partea autorităților locale. Această mobilizare civică evidențiază importanța continuării eforturilor pentru combaterea corupției și promovarea integrității în conducerea instituțiilor publice.
În cadrul protestului, participanții au adus în prim-plan și mesaje convingătoare prin intermediul pancartelor pe care le-au afișat.

Aceste pancarte, pline de ingeniozitate și determinare, au reprezentat o modalitate eficientă de a-și exprima punctele de vedere și revolta față de presupusele acte de corupție din conducerea județului Prahova. Printre pancartele expuse, una dintre ele a atras atenția cu un mesaj provocator: “Să nu vă fie frică, în locul meu e Mitică (n.r. – vicepreședintele CJ Prahova). Semnat: Iulian Dumitrescu”. Alte pancarte au subliniat principii clare, cum ar fi “Fără penali în funcții publice”, subliniind cerința pentru integritate și moralitate în ocuparea funcțiilor de conducere. O altă pancartă a făcut o analogie sugestivă: “Pleacă de la Prahova, te așteaptă Rahova”, evidențiind consecințele acțiunilor liderului CJ și chemând la o schimbare imediată.

Cu umor și sarcasm, manifestanții au expus și pancarte cu mesaje precum “Pierdut președinte CJ Iulian Dumitrescu. Declarat nul”, subliniind lipsa de încredere și cerând demisia acestuia. De asemenea, au fost ridicate întrebări directe către autorități, cum ar fi: “Întrebare pentru domnul general: chiar susțineți un penal?”.

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA pentru corupție

Iulian Dumitrescu este subiectul unei investigații desfășurate de către DNA sub supraveghere judiciară, fiind suspectat de luare de mită și fals în declarații. În consecință, i s-a interzis să-și exercite funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.
După ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a comunicat că renunță la toate pozițiile deținute în cadrul PNL, incluzând funcția de prim-vicepreședinte al PNL și cea de președinte al organizației PNL Prahova.

“Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a transmis Iulian Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul aceleiași anchete, alte două persoane sunt supuse controlului judiciar: sora lui Dumitrescu este investigată pentru complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar cumnatul acestuia este suspectat de complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Dumitrescu intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean din partea organizației PNL Prahova.

“Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova”, se arată în comunicatul de presă din care rezultă că liberalii vor în fruntea Consiliului Județean Prahova un penal.

- Advertisement -

Ultima oră

Rareș Bogdan susține că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că salariile din România au ajuns să fie comparabile...

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar sunt acuzații grave de blat cu industria de profil

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar acest lucru nu pare să...

Nu e liniște în coaliția de guvernare: “M-a supărat rău de tot!”

Nu e liniște în coaliția de guvernare! Rareș Bogdan a afirmat că în administrațiile...

Alina Gorghiu l-a reevaluat pe Aurel Bălășoiu: Nu mai este un violator, este un candidat foarte bun!

În 2022, Alina Gorghiu solicita în mod urgent demisia din parlament a deputatului PSD...

Știri noi

Rareș Bogdan susține că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că salariile din România au ajuns să fie comparabile...

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar sunt acuzații grave de blat cu industria de profil

PSD și PNL ar vrea să interzică păcănelele, dar acest lucru nu pare să...

Nu e liniște în coaliția de guvernare: “M-a supărat rău de tot!”

Nu e liniște în coaliția de guvernare! Rareș Bogdan a afirmat că în administrațiile...