AcasăActualitateLiberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi...

Liberalii îi șantajează pe social democrați: „În spatele lui Ciucă va fi întreaga dreaptă românească!“

Publicat

În urma discuțiilor dintre liderul PNL Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu în care s-a confirmat că fiecare partid va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale 2014, au apărut diverse tensiuni în ceea ce privesc presupușii candidați.

Liberalii îi șantajează pe social democrați

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, negând posibilitatea unui candidat comun din alianța PSD-PNL. În ceea ce privește candidatul, premierul a afirmat că decizia va fi luată în coaliție, în cadrul sediului partidului. Întrebat dacă ar putea susține candidatura lui Nicoale Ciucă, acesta a răspuns vehement.

„V-am răspuns de zece ori până acum, PSD va avea candidat”, a răspuns premierul.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că această coaliție PSD-PNL va rezista, chiar și cu candidați separați la prezidențiale.

„Domnul Ciucă, alături de mine şi de colegii mei, trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luată în coaliţie, că alegerile sunt în septembrie”, a adăugat premierul.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, consideră că cel mai potrivit pentru peședinția României este Nicolae Ciucă, fiind de părere că secretarul general PSD, Paul Stănescu, încearcă să-l împingă pe scări pe premierul Marcel Ciucă prin propunerea sa la candidatură.

„Nu ştiu ce face domnul Stănescu, nu înţeleg de ce este atât de activ în spaţiul public, poate pentru că încearcă să acopere pierderea primăriei Slatina, pe care a pierdut-o ruşinos şi faţa excelentului Mario de Mezzo. Domnul Stănescu încearcă să îl împringă pe scări pe domnul Ciolacu, dar e treaba domniei lor, nu mă bag eu. Nu ştiu ce vor să facă”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan e de părere că nu se poate guverna cu partidele de dreapta, acestea fiind fărâmițate și o posibilă problemă pentru guvernare.

 „Se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească în cazul în care nu mergem cu candidatura comună cu PSD. În momentul în care nu vom reuși să mergem pe o soluție de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca și candidat, vom începe discuții cu toate forțele care se revendică de dreapta pentru a obține susținerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă. E firesc să facem asta, nu e nimic anormal, comportamentul nostru este deschis și transparent”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan: „Candidatul PNL va câștiga alegerile prezidențiale”

Prim-vicepreședintele PNL susține cu tărie candidatura lui Nicolae Ciucă, considerându-l cel mai potrivit om pentru funcția de șef al statului.

”Eu sper ca românii să aleagă un om integru, un familist, un om cu frică de Dumnezeu, echilibrat şi care ştie atât politică externă cât şi relaţii internaţionale şi strategie”, a spus Rareș Bogdan.

În momentul de față, ideea unui candidat comun PSD-PNL este aproape imposibilă, Nicolae Ciucă fiind de părere că fiecare partid trebuie să își mobilizeze electoratul.

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Dar, acum, când discutăm şi nu se va schimba această abordare, PNL va avea propriul candidat”, a declarat liderul PNL.

Întrebat dacă vede posibilitatea ca PSD să-l susțină în candidatură, Nicolae Ciucă consideră că fiecare partid trebuie să tragă pentru propria identitate.

”Dacă ne uităm la cifrele obţinute de fiecare partid, suma lor e considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi generale”, a precizat Nicolae Ciucă.

Și acesta, precum Marcel Ciolacu, vede posibil scenariul în care coaliția PSD-PNL ar putea funcționa, chiar și cu candidați adversari la alegerile prezidențiale. Totuși, liberalii continuă șantajul asupra social-democraților, fiind o săptămână hotărâtoare în ceea ce privește candidatura la funcția prezidențială, întrucât săptămâna viitoare trebuie să apară hotărârea de guvern în ceea ce privește calendarul alegerilor.

- Advertisement -

Ultima oră

PSD și PNL vin cu un tandem președinte-premier la alegeri? Ce scenarii pun la cale strategii celor două partide

În urma excluderii variantei de candidat comun la alegerile prezidențiale 2024, liberalii vin cu...

USR a fost abandonat de diaspora! Au promis mult, au făcut puțin!

Sociologul Dumitru Sandu, expert în studiul migrației, spune că, pe baza alegerilor de pe...

PNL și PSD joacă la intimidare! Mărul discordiei sunt prezidențialele

Calendarul prezidențialelor iscă tensiuni între PNL și PSD. Liberalii continuă să refuze scenariul în...

Data alegerilor prezidențiale 2024. Premierul a făcut marele anunț

Ședința de coaliție de miercuri seară, 19 iunie 2024, convocată pentru stabilirea datei în...

Știri noi

PSD și PNL vin cu un tandem președinte-premier la alegeri? Ce scenarii pun la cale strategii celor două partide

În urma excluderii variantei de candidat comun la alegerile prezidențiale 2024, liberalii vin cu...

USR a fost abandonat de diaspora! Au promis mult, au făcut puțin!

Sociologul Dumitru Sandu, expert în studiul migrației, spune că, pe baza alegerilor de pe...

PNL și PSD joacă la intimidare! Mărul discordiei sunt prezidențialele

Calendarul prezidențialelor iscă tensiuni între PNL și PSD. Liberalii continuă să refuze scenariul în...