AcasăEconomicEconomia din China suferă, iar autoritățile propun mai multe măsuri de redresare

Economia din China suferă, iar autoritățile propun mai multe măsuri de redresare

Publicat

Economia din China nu este la cel mai bun nivel din ultimii ani, iar autoritățile comuniste de la Beijing promit mai multe măsuri de redresare a acesteia.

Asta în contextul în care un studiu recent arată că o mare parte din tinerii din China sunt în șomaj. Conform sursei, rata de șomaj din China în rândul tinerilor este de

Economia din China suferă

Conducerea de vârf a Chinei a promis că va face mai mult pentru a sprijini o redresare economică „chinuită”, care și-a pierdut avânt după o explozie inițială de activitate la începutul anului.

Asigurările, făcute de Biroul Politic, format din 24 de membri ai Partidului Comunist, un organism de decizie de vârf, au sporit marți acțiunile companiilor legate de China. Acțiunile dezvoltatorilor imobiliari din China, în prezent blocați în cea mai gravă scădere înregistrată a industriei, au crescut ca răspuns. În Hong Kong, indicele Hang Seng Mainland Properties a fost cu 11% mai mare. Acțiunile la Country Garden, cel mai mare dezvoltator din China după vânzări anul trecut, au fost cu peste 14% mai mari. Firmele imobiliare Longfor Group și Sunac China Holdings au câștigat mai mult de 20%, respectiv 14%, conform cnn.com.

Creșterea proprietăților a ajutat indicele de referință Hang Seng din Hong Kong să se tranzacționeze cu 3% mai sus, după ce a încheiat sesiunea anterioară de tranzacționare în roșu. Un indice al primelor 300 de acțiuni tranzacționate la bursele din Shanghai și Shenzhen a fost cu 2,6% mai mare.

Potrivit unui raport emis luni seara presei de stat, a doua cea mai mare economie a lumii va face ajustări de politică pentru a stimula consumul intern, a ajuta afacerile private și a susține sectorul imobiliar aflat în dificultate. Nu a oferit prea multe detalii.

Liderii Chinei au fost de acord că „actuala operațiune economică se confruntă cu noi dificultăți și provocări, în principal din cauza cererii interne insuficiente, a dificultăților în operarea unor întreprinderi, a multor riscuri ascunse în domenii cheie și a mediului extern complex și sever”, se arată în comunicat.

Procese ”tortuoase” privind redresarea economică a Chinei

Oficialii au adăugat, la o întâlnire prezidată de liderul Xi Jinping, că actuala redresare economică înregistrează progrese „tortuoase”. Unii investitori sperau că Beijingul va oferi măsuri de stimulare mai concrete în urma adunării celor mai înalți oficiali ai țării.

Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management, a declarat că formularea mai puternică a raportului sugerează că conducerea este serioasă să facă acțiuni politice mai decisive.

„Investitorii cred acum că întâlnirea Biroului Politic stabilește un ton încurajator pentru relaxarea politicilor mai substanțiale și mai cuprinzătoare”, a scris el într-o notă de cercetare.

„De ce este diferit de data asta? Pentru că parlamentarii au recunoscut problema. Și pentru a rezolva orice problemă, trebuie să recunoașteți că există o problemă”, a scris Innes.

Săptămâna trecută, datele oficiale au arătat că redresarea economică din China a continuat să-și piardă din avânt în lunile aprilie-iunie, ceea ce a determinat apeluri urgente pentru mai mult ajutor din partea guvernului central.

 

- Advertisement -

Ultima oră

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...

Știri noi

Vrei să știi educație financiară? Învață de la cei mai buni! Expertul Horia Gustă: ”În Anglia, copiii fac asta de la 9 ani!“

La aproape patru decenii de la schimbarea orânduirii în țară, românul mai e încă...

China a intrat în deflație! Economiștii consideră că este un eveniment periculos

Pe măsură ce China a intrat în deflație, economiștii consideră că este un eveniment...